Gå till innehåll
Förändrade öppettider i Kundservice och Reklamation Vi har på grund av coronaviruset infört begränsade öppettider i vår Kundservice och Reklamation. Vänligen besök oss endast när du ska hämta ut en tagg/nyckel, eller om din betalning måste göras på plats. Förändringar av avtal, abonnemang, köer eller andra uppgifter kan göras direkt i kundportalen. I portalen kan du även se dina betalningar och fakturor. För övriga ärenden ber vi dig kontakta oss via telefon eller mejl. För våra öppettider - LÄS MER.
Läs mer

Frågor&svar

Här kan du hitta svar på några av de vanligaste frågorna som vi ofta får från våra kunder. Får du inte svar på din fråga här, eller på övriga sidor på vår hemsida, är du välkommen att kontakta oss (använd formulär längst ner på sidan).

Kategori Kontrollavgift

 • Du har ett långtgående ansvar att se till att fordonet är uppställt enligt de parkeringsbestämmelser och villkor som gäller på platsen.

  Det är din skyldighet att skriva in fordonets registreringsnummer på ett korrekt och fullständigt sätt så att det är möjligt för parkeringsvakten att kontrollera att parkeringsavgiften har betalats. En förutsättning för att detta ska kunna ske är att fordonets registreringsnummer anges i sin helhet, dvs att de bokstäver och siffror som skrivs in överensstämmer med vad som står angivet på fordonets registreringsskylt. Om detta inte sker får det till följd att parkeringsvakten inte kan kontrollera att du betalt parkeringsavgiften.

  Om du trots ovan anser att du har fått en felaktig kontrollavgift kan vända dig till vår Reklamation. Varje reklamationsärende prövas enskilt mot de bestämmelser och rättspraxis som gäller för parkering på tomtmark.

 • Om du anser att du fått en felaktig kontrollavgift på tomtmark (dvs utomhusparkeringar, p-hus eller garage som inte räknas som allmän plats) eller parkeringsytor som förvaltas av Parkering Malmö kan du skicka in en överklagan.
  Använd blanketten som du hittar här>>

  Observera: En kontrollavgift utfärdas av det företag som förvaltar parkeringsytan. Nederst på kontrollavgiften står angivet vilket företag som förvaltar ytan, och det är till det företaget som överklagan ska skickas. Är det en grön kontrollavgift så ska kontrollavgiften överklagas hos Reklamation, Parkering Malmö. Om det är en gul parkeringsanmärkning som tilldelas på gatumark så ska anmärkningen bestridas skriftligen hos Polisen

 • Har du av någon anledning fått en kontrollavgift, kan du betala den på två olika sätt.
  - Betala via PG 84 26 03-3 (mottages av Hojab). Ärendenummer på kontrollavgiften = ocr nummer
  - Betala direkt i vårt Kundcenter. Kom ihåg att uppge ärendenummer! OBS! I vårt Kundcenter hanterar vi inte kontanter, men det går bra att betala med betal-/kreditkort. 

 • Om du bifogar ett Akutintyg avskriver vi alltid kontrollavgiften. Observera att Akutintyg är ett intyg av läkaren att ärendet har varit av den karaktär att du varit så sjuk/skadad att det fanns hinder vid ankomsten att betala parkeringsavgift eller att du inte hade någon anhörig med dig som kunde administrera detta. Det räcker alltså inte med ett besöksintyg, som endast bekräftar att du varit på akuten, men inte ger information om anledningen. 

  Använd intyg som du hittar här>>

Kontakta oss

Vänligen fyll i formuläret nedan, så återkommer vi så fort som möjligt med svar.