Rubrikbild

Straffbart att spotta på parkeringsvakt

Domen i Malmö tingsrätt blev böter och skadestånd för den man som spottade på en parkeringsvakt. Som bevis fanns bland annat den film som parkeringsvakten spelat in från händelsen. Det är första gången en film används som bevisning på detta sätt.

Domen i Malmö tingsrätt blev böter och skadestånd för den man som spottade på en parkeringsvakt. Som bevis fanns bland annat den film som parkeringsvakten spelat in från händelsen. Det är första gången en film används som bevisning på detta

"En mycket förnedrande och kränkande handling", anser Malmö tingsrätt i sin dom. Händelsen inträffade i augusti 2011 på Professorsgatan i Malmö då en parkeringsvakt skrivit en parkeringsanmärkning. Föraren till den felparkerade bilen gick fram till parkeringsvakten och spottade på henne. Eftersom parkeringsvakten uppfattat situationen som obehaglig satte hon igång sin filmkamera som var placerad i brösthöjd på jackan. Händelsen spelades in och kunde senare användas som bevisning vid rättegången där ord stod mot ord.

Bevisningen stärktes av filmuppspelningen och domen i Malmö tingsrätt blev 80 dagsböter á 50 kr och skadestånd på 5 000 kr.

Skriv ut