Rubrikbild

100 nya platser till Malmö Lives besökare

P-huset Godsmagasinets påbyggnad med fyra halvplan och 100 nya p-platser är nu färdigställda och i drift. I nära anslutning till Malmö Live är platserna välbehövliga då många människor kommer att röra sig i området framöver.

Kvarteret Malmö Live invigs den 4 juni, till hösten står det nya kontorshuset och bostadshuset Sopranen inflyttningsklart.

- Vi har byggt ut P-huset Godsmagasinet med 100 p-platser för att göra det enklare för besökare att hitta parkeringsplats vid stora evenemang på Malmö Live. Vi har nu totalt cirka 960 p-platser i närområdet, närmare bestämt i P-huset Malmö Live, P-huset Godsmagasinet och P-huset Bagers Plats. Men platserna ska räcka till många, säger Per Stenek, teknikchef på Parkering Malmö.

Viktigt för hela kvarteret

De p-platser som nu har tillkommit är viktiga för hela kvarteret. Konserthuset startar sina evenemang i augusti/september men det är inte bara evenemangsbesökare som behöver plats. P-platserna ska även räcka till pendlare, boende och kontorspersonal i området. Det ska vara möjligt att parkera bilen nära Malmö Live, möjligheternas kvarter.

Parkering Malmöhar driver tre parkeringsanläggningar nära Malmö Live.
P-huset Godsmagasinet med 310 plattser på Södra Neptunigatan
P-huset Bagers Plats med 440 platser under mark och infart från Nordensköldsgatan. 
P-huset Malmö Live, 213 platser. Parkeringen under Malmö Live öppnar 7 maj.

Skriv ut