Rubrikbild

Nytt p-hus i Hyllie

Den 6 november togs det första spadtaget för Parkering Malmös andra parkeringshus i området. Här skapas cirka 345 nya p-platser.  

Det nya p-huset har arbetsnamnet "Hyllie 2". Det första spadtaget togs i samband med att grannen – Lustgården – påbörjar sitt bygge då fastigheterna ligger i anslutning till varandra. P-huset kommer att ha 345 platser, inkl. lokaler och byggs i fem plan.

När grunden till parkeringshuset har lagts kommer görs det ett uppehåll i byggnationen. Planerna är att fortsätta bygga under 2015 och att parkeringshuset ska stå klart 2016 i samband med att nya bostäder står klara. Byggtiden är beräknad till 10-11 månader.

Anläggningen kommer till största delen användas som parkering för de boende i området. 

- Istället för att investera i egna parkeringsytor så kommer fastighetsägarna till största delen att göra s k p-köp i både P-huset Hyllie och i det nya p-huset som nu ska byggas, berättar Tomas Strandberg, vd på Parkering Malmö. Detta sparar både kapital och yta som kan användas bättre än till tomma parkeringar.

(På bild, Angelica Järvhammar Hanéll, projektledare för bostadsprojektet Lustgården tog beslutsamt det första skoptaget fär de 82 nya bostäderna samt Parkering malmös nya parkeringsanläggning). 

Skriv ut