Gå till innehåll

Pressmeddelanden

Mobilitetsdag Hyllieäng

15 september, 2023. I nybyggnadsområdet Hyllieäng testar Parkering Malmö just nu ett nytt koncept. Förutom möjlighet till parkering erbjuds de boende och verksamma i området mobilitetstjänster som ett hållbart alternativ till att äga egen bil. På områdets första ”mobilitetsdag” fick de boende möjlighet att testa lådcyklar och bilar från cykel- och bilpoolen. Mobilitetsaktörerna OurGreenCar och Drevet fanns på plats för att svara på frågor.

Läs mer →

Parkeringshus blir tillgång i energisystemet

14 mars 2023. Parkeringshus kan bli viktiga tillgångar i elnätet. Det nya P-huset Sege Park i Malmö är utrustat med ett smart system för solenergi och batterier som gör det möjligt att hantera det ökande behovet av laddplatser, men som också kan avlasta och balansera det hårt ansträngda nätet.

Läs mer →

Invigning av P-huset Sege Park

22 november, 2022. P-huset Sege Park, sydsveriges första och Sveriges största P-hus i trä är 6 våningar högt och har plats för ca 600 bilar. P-huset öppnades den 1 november och har nu officiellt invigts av Parkering Malmös VD, Almir Hodzic och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Under invigningen signerades också ”Klimatkontrakt Malmö” som ett bevis på Parkering Malmös åtagande att bolagets byggnation ska vara klimatneutral 2030.

Läs mer →

Första spadtaget för P-huset Hyllieäng

17 november, 2022. I Hyllie påbörjar just nu Parkering Malmö bygget av sitt nya parkeringshus, P-huset Hyllieäng. P-huset kommer att bli unikt med en fasad bestående av återbrukat material. ”Genom att använda material som kan återbrukas, eller som redan är återbrukade bidrar vi till ett cirkulärt tänkande samtidigt som vi minskar klimatpåverkan från byggnationen, säger Parkering Malmös VD, Almir Hodzic.

Läs mer →

Stort intresse bland seniorer att lära sig mer om digital parkering

9 juni 2022. I dagens digitala samhälle är det många seniorer som känner sig utanför. Föreningen SeniorNet Malmö arbetar för att råda bot på detta genom att arrangera olika utbildningar, bl a det öppna föredrag som genomfördes tillsammans med sponsringspartnern Parkering Malmö den 8 juni på Malmö stadsbibliotek. Även EasyPark och Parkster var på plats och tillsammans kunde företagen räta ut de frågetecken som fanns om mobilappar, sms-parkering och digitala betalautomater.

Läs mer →

Parkering Malmö skapar plats för mobilitetslösningar

2 juni 2022. När de boende och verksamma flyttar in i det nybyggda kvarteret Hyllieäng kan de ansluta sig till områdets bil- och cykelpool. Det är Parkering Malmö som genom avtal med områdets byggherrar bidrar till att göra staden tillgänglig även för dem utan egen bil. Härmed visar stadens kommunala parkeringsbolag att man ligger i framkant när gäller att skapa plats för hållbara mobilitetslösningar. Det blir OurGreenCar som blir leverantör till Hyllieängs fordonspool.

Läs mer →

Parkering Malmö inför parkeringsvärdar

25 maj 2022. Resultaten pekar åt ett håll – de insatser som Parkering Malmö gör för att öka säkerheten, tryggheten och trivseln i bolagets nio parkeringshus fungerar. Det visar den kundundersökning som genomfördes förra året. Men, arbetet för att utveckla fler trygghetsskapande åtgärder fortsätter och nu introducerar Parkering Malmö parkeringsvärdar för att ytterligare öka kundernas trygghetskänsla.

Läs mer →

I startgroparna för att bygga nytt P-hus i Hyllie

18 februari 2022. Med fokus på återbrukat material kommer Parkering Malmö att bygga ett nytt parkeringshus i det nya området Hyllieäng/Söder om badhuset. Parkeringshuset kommer att inrymma 330 p-platser samt flera mobilitetslösningar, som ska vara tillgängliga för boende och verksamma i området. Ambitionen är att första spadtaget tas i början av augusti och att P-huset Hyllieäng ska vara klart för invigning första kvartalet under 2024.

Läs mer →

Pris för Årets miljöinsats

16 februari 2022. Under årets Miljölägesdag, som arrangeras av Malmö stads miljöförvaltning, tilldelades Parkering Malmö och Serviceförvaltningen det nyinstiftade priset "Årets Miljöinsats".

Läs mer →