Gå till innehåll
Information till våra abonnemangskunder Påminnelsefakturor kommer inom kort att skickas ut av Svea Inkasso AB, som från och med april månad nu utför denna hantering på uppdrag av Parkering Malmö. För mer information, klicka på Läs mer.
Läs mer

Pressmeddelanden

P-huset Anna blir Mobilitetshuset Anna

3 maj, 2024. Det anrika P-huset Anna i centrala Malmö byter nu namn till Mobilitetshuset Anna. Genom namnbytet vill Parkering Malmö markera att huset, förutom parkering för bilar, även innehåller olika mobilitetstjänster. Vilka dessa är syns nu tydligt genom de ikoner som lagts till på husets fasadskyltar.

Läs mer →

Första spadtaget för Mobilitetshuset Parkside i Hyllie

22 mars, 2024. Idag togs det symboliska första spadtaget för Parkering Malmös nästa byggprojekt i Hyllie – Mobilitetshuset Parkside. Mobilitetshuset kommer att rymma cirka 430 p-platser, ha plats för olika mobilitetstjänster och erbjuda träningsmöjligheter på taket.

Läs mer →

Invigning av Mobilitetshuset Hyllieäng

9 februari, 2024. Med sång och musik och sedvanlig bandklippning invigdes idag Parkering Malmös senaste anläggning, Mobilitetshuset Hyllieäng. Efter tal av bolagets VD, Almir Hodzic, arkitekt Petra Jenning samt Sofia Hedén, ordförande i miljönämnden och kommunalråd för miljö och service i Malmö, förklarades mobilitetshuset invigt.

Läs mer →

Parkering Malmö bygger hållbart mobilitetshus i Hyllie

6 februari, 2024. För att skapa plats i den snabbt växande stadsdelen Hyllie har Parkering Malmö nu fått bygglov för att bygga ett mobilitetshus, dvs ett parkeringshus som även erbjuder olika mobilitetstjänster. Mobilitetshuset Parkside kommer att rymma drygt 430 p-platser och förväntas bli en viktig knutpunkt utformad för att möta behoven hos både boende, besökare och de som arbetar i närheten.

Läs mer →

Mobilitetsdag Hyllieäng

15 september, 2023. I nybyggnadsområdet Hyllieäng testar Parkering Malmö just nu ett nytt koncept. Förutom möjlighet till parkering erbjuds de boende och verksamma i området mobilitetstjänster som ett hållbart alternativ till att äga egen bil. På områdets första ”mobilitetsdag” fick de boende möjlighet att testa lådcyklar och bilar från cykel- och bilpoolen. Mobilitetsaktörerna OurGreenCar och Drevet fanns på plats för att svara på frågor.

Läs mer →

Parkeringshus blir tillgång i energisystemet

14 mars 2023. Parkeringshus kan bli viktiga tillgångar i elnätet. Det nya P-huset Sege Park i Malmö är utrustat med ett smart system för solenergi och batterier som gör det möjligt att hantera det ökande behovet av laddplatser, men som också kan avlasta och balansera det hårt ansträngda nätet.

Läs mer →

Invigning av P-huset Sege Park

22 november, 2022. P-huset Sege Park, sydsveriges första och Sveriges största P-hus i trä är 6 våningar högt och har plats för ca 600 bilar. P-huset öppnades den 1 november och har nu officiellt invigts av Parkering Malmös VD, Almir Hodzic och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Under invigningen signerades också ”Klimatkontrakt Malmö” som ett bevis på Parkering Malmös åtagande att bolagets byggnation ska vara klimatneutral 2030.

Läs mer →

Första spadtaget för P-huset Hyllieäng

17 november, 2022. I Hyllie påbörjar just nu Parkering Malmö bygget av sitt nya parkeringshus, P-huset Hyllieäng. P-huset kommer att bli unikt med en fasad bestående av återbrukat material. ”Genom att använda material som kan återbrukas, eller som redan är återbrukade bidrar vi till ett cirkulärt tänkande samtidigt som vi minskar klimatpåverkan från byggnationen, säger Parkering Malmös VD, Almir Hodzic.

Läs mer →

Stort intresse bland seniorer att lära sig mer om digital parkering

9 juni 2022. I dagens digitala samhälle är det många seniorer som känner sig utanför. Föreningen SeniorNet Malmö arbetar för att råda bot på detta genom att arrangera olika utbildningar, bl a det öppna föredrag som genomfördes tillsammans med sponsringspartnern Parkering Malmö den 8 juni på Malmö stadsbibliotek. Även EasyPark och Parkster var på plats och tillsammans kunde företagen räta ut de frågetecken som fanns om mobilappar, sms-parkering och digitala betalautomater.

Läs mer →